"Maatwerk, samenwerken,
plannen concreet maken.
Dat is de kern van mijn aanpak."

s t u d i o dien wiersma

Plannen maak je niet achter je bureau. Daarom ga ik graag op pad om te horen en zien wat er speelt om ons heen. Sinds 2014 werk ik als zelfstandig stedenbouwkundig ontwerper. Ik richt mij op sociaal ruimtelijke vraagstukken waarin ik de verbinding leg tussen ‘mensen’ en ‘stenen’. Hoe? Door op zoek te gaan naar het verhaal van de mensen en de plek! Maatwerk, samenwerken, plannen concreet maken en heldere communicatie vormen de kern van mijn aanpak. Samen met andere bureaus werk ik in teamverband aan uiteenlopende opgaves in stad en dorp. Door ruime kennis en ervaring in ruimtelijk ontwerp en advies, procesbegeleiding en bewonersprocessen ben ik breed inzetbaar.

Wil je meer weten? Bel of mail gerust, dan spreken we af voor een kop koffie.

 

over Dien

In 2008 heb ik mijn master Architectuur aan de Technische Universiteit in Delft afgerond. Hierna heb ik 5 jaar bij een ontwerpbureau voor stedenbouw en architectuur in Brussel gewerkt. In 2014 ben ik terug naar het Noorden verhuisd waar ik s t u d i o dien wiersma heb opgericht. Vanuit mijn studio ben ik verbonden aan verschillende netwerken en organisaties.

s t u d i o dien wiersma | 2014 – heden
stedenbouwkundig ontwerper en eigenaar
Zelfstandig of in teamverband ben ik bij uiteenlopende projecten en vraagstukken betrokken

Buurt-Assist |  2015 – heden
projectleider en mede-oprichter
Buurt-Assist is een netwerk waarin verschillende adviesbureaus zich hebben verenigd met als doel lokale initiatieven in Noord-Nederland te ondersteunen.

Noorderbreedte | 2018 – heden
redactielid
Noorderbreedte is een onafhankelijk tijdschrift over het landschap en de leefomgeving in Noord-Nederland. Noorderbreedte staat bekend om haar pakkende verhalen, mooie fotoreportages en kenmerkende vormgeving.

gemeente Groningen | 2018 – heden
stedenbouwkundig ontwerper 
Als inhuurkracht versterk ik het team Stadsontwerp en werk ik aan mooie en uitdagende opgaves zoals energietransitie, woningbouw en wijkvernieuwing.

Bekijk hier mijn volledige CV. Lees ook het interview in Noorderbreedte over mijn inspiratie en voorbeelden!